Изключват Кирил Добрев от БСП

Да бъде изключен Кирил Добрев от БСП е поискало Изпълнителното бюро на партията от Националния съвет, в свикано извънредно и на подпис заседание.

Това е станало или предстои да стане факт, според думите на самия Добрев. На фейсбук страницата си той пише: Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен

Нарушения на текстове от партийния устав са сред мотивите за искането да бъде изключен от партията. Посочват се противопоставяне на решения на Националния съвет, тяхното проваляне, създаване на негативен образ на БСП и др. Срокът за гласуване на подпис е днес и утре.

Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може… Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение, казва социалистът.

Кирил Добрев бе опонент на Корнелия Нинова при прекия избор за председател на БСП, проведен преди малко повече от година. Той е син на покойния Николай Добрев, изиграл важна роля по време на политическата криза в началото на 1997 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук