Иззеха цигари, млечни продукти и ментета при акция на Капитан Андреево

Общо 2380 безакцизни цигари и 1698 артикула на защитени марки иззеха при проверки служители на Областната дирекция на МВР – Хасково, съобщават оттам. Вчера икономически полицаи от Свиленград  и митнически служители извършили проверки на митнически пункт „Капитан Андреево“ за противодействие на престъпленията по линия на акцизи и контрабанда.

В лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от свиленградчанин и спътничка на по 58 години, са открити 780 папироси, конфискувани с митническа разписка.

От кола на 45-годишен от Плевен са иззети 52 кг млечни продукти с протокол от служители на Българската агенция по безопасност на храните.

Третата проверка е на турски автобус с пътници. При старта й, 27-годишен румънец декларирал 1485 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя, също иззети с разписка. Последвал е преглед на товарната кола с рентген, при което са установени 1600 цигари, укрити в таблото на автобуса, чийто собственик се оказал 49-годишният турски водач. В десните калници на превозното средство са намерени още 184 недекларирани текстилни изделия, за което е съставен акт на 58-годишен пътник от Турция.

Проверка по линия на използването на търговски марки без правно основание е имало и в Хасково. Служителите на реда са проверили търговски обект на улица „Ястреб“, стопанисван от 23-годишен. В магазина са намерени 29 артикула на известни марки, предадени на разследващите с протокол.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук