Издръжката на живот нарасна с 32 лева, за 4-членно семейство са нужни 2442 лева, изчисли КНСБ

1000 евро средна, 450 евро минимална заплата – до 3 години, поискаха от Конфедерацията

контакти

Издръжката на живот за четиричленно домакинство у нас е нараснала с 32 лева през първите три месеца на годината, показва редовното изследване на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/. То е свързано с потребителските цени и нужните средства за издръжка, огласено днес от президента на Конфедерацията Пламен Димитров и изследователя Виолета Иванова. Към края на март, за едно семейство, с двама възрастни и две деца, са нужни 2442 лева за посрещане на разходите за храна, облекло, битови сметки, транспорт, се казва в изследването, повече за което може да видите тук.

Доходите трябва да бъдат увеличавани номинално с 12-15% през всяка от следващите три години. До 2022 година средната работна заплата трябва да достигне 1000 евро и 450 евро минимална работна заплата, поискаха от КНСБ. Това за нас е абсолютно възможно и изпълнимо, стига да има адекватни действия на правителствата и на частния бизнес, подчерта Пламен Димитров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук