Издирват клиент за измама в офис за парични преводи и плащания

Клиент в офис на система за извършване на парични преводи и плащания в Хасково се издирва за измама. Тя е станала в късния следобед в понеделник, сигнализирала е служителка в офиса, на ул. „Васил Друмев“, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Служителката заявила, че офисът е посетен от мъж, на когото тя знае малкото име. Той поискал от нея да му „зареди“ сумата от 300 лева в неговия акаунт за онлайн залагания, където е регистриран.

Жената се предоверила и превела сумата, без предварително да получи парите. Мъжът излязъл от офиса под предлог, че ще посрещне негов приятел, който му носел парите, защото не му достигали. Тя го изчакала, но той повече не се появил. След извършена справка е установила, че въпросната сума е „изиграна“.

В хода на издирването, униформените установили самоличността на измамника – 32-годишен хасковлия, познат им с проявите си, който е в процес на издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, поясняват от пресслужбата на полицията.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук