Издирван от Интерпол за множество престъпления е хванат на границата

контакти

Обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол 46-годишен турски гражданин е задържан на Граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. Той е хванат при опит да премине незаконно границата от България към Турция на 20 януари 2024 г.

Информацията съобщават от Окръжен съд – Хасково, който образува дело по постъпило искане на Окръжната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Временно задържане под стража за срок до 40 дни“ по отношение на посочения.

Той се издирва за множество престъпления, свързани със злоупотреби и извършване на 8 измами с банкови карти, 17 кражби и 4 данъчни престъпления. За всички престъпления му е наложено общо наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 19 години и 8 месеца.

Задържането е по изпълнение на издадени няколко заповеди за арест от Турция. Заповедите и съдебните решения са издадени от Прокуратурите в Айдън, Истанбул, Измир, Каршияка и Бергама.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 24.01.2024 г. от 14.00 ч. в зала № 6 на Окръжен съд – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук