Издирван за сексуална експлоатация на деца е задържан на влизане в страната

контакти

Пакистанец на 48 години е бил задържан на 26 ноември на ГКПП „Капитан Андреево“ на влизане в страната във връзка с международно издирване по изпълнение на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Районен съдия в Магистратски съд – Шефийлд, Великобритания, заради сексуална експлоатация на деца. Същият не се е предал в ареста на Магистратски съд – Шефийлд, след като е бил освободен под условия в хода на наказателното производство.

С определение на Окръжен съд – Хасково, по внесено от Окръжна прокуратура – Хасково искане, спрямо пакистанския гражданин бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от съда. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Обвиняемият е чужд гражданин и няма каквато и да е връзка с България и дълго време е пребивавал в страни, които не се членове на Европейския съюз. Това, посочват от съда, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по предаване на исканото лице.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук