Издирван за над 30 престъпления задържан на влизане в страната

контакти

Издирван от германските власти за най-малко 30 престъпления 50-годишен с турско гражданство, извършени в периода от януари 2021 г. до юни 2023 г., е бил задържан на 11 май на ГКПП Капитан Андреево на влизане в страната.

По отношение на посочения Окръжен съд – Хасково взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Той е обявен за международно издирване от германските власти въз основа на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от съда в гр. Мюлхаузен, ФГР за измама и незаконно присвояване на средства, като за извършеното от него престъпление е предвидено наказание 15 години „Лишаване от свобода“.

За него се уточнява, че като член на организирана престъпна група, в съучастие с други лица, не е плащал вноски за социално осигуряване и прикривал действителните трудови правоотношения, като представял неверни, подправени или фалшиви документи.

Определението на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук