Изграждат 8 детски площадки в Хасково с общински 373 155 лева

контакти

Договори за изграждането на 8 детски площадки в града сключи с четири фирми Община Хасково. Прогнозната цена на обществената поръчка за тях бе 524 378 лева. Сключените договори са на обща стойност 373 155 лева. Средствата са от общинския бюджет. Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата, ще се облагородява и пространството около тях, информират от администрацията.

Детски площадки ще бъдат изградени в кв. „Болярово“, където стойността на проекта е за над 64 хиляди лева. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св. Харалампии“, „Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.

Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара”. Изпълнителят е подписал договор за ремонт на стойност 67 214 лева.

Трета обособена позиция е за детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени 46 372 лева.

Ще се облагороди мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания. Сумата за това благоустрояване е 36 743 лева.

Ще се обнови детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ и „Люлин“, южно от гаражите на улица „Родопи“. Предвидени са 29 486 хиляди лева.

Площадката в квартал „Хисаря“ е в края на улица „Пещера“, до блока. Освен съоръжения за игра, за децата ще има кош за стрийтбол и тенисмаса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е 95 409 хиляди лева.

Нови съоръжения за игра на децата ще има в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“, като са предвидени 29 510 лева.

Планирано е облагородяване на пространство между улиците „Каменна“,  „Охрид“ и „Стоян Заимов“. Освен нови стълби, от южната страна ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка. На мястото ще се подменя част от настилката, ще се изградят и три паркоместа. Стойността на проекта е 13 516 лева.

Срокът за изпълнение на договорите е между 60 и 180 дни, уточняват от Общинска администрация – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук