Изграждат текстилна фабрика напролет

Очакват още два големи инвеститора

Изграждането на текстилна фабрика ще започне напролет, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, при днешната първа копка на базата на „Щрабаг“. Фабриката ще бъде близо до нея, допълвайки другите предприятия, които се изграждат или предстои да започнат.

Повече подробности градоначалникът не коментира, като заяви, че такива ще има съвсем скоро. Уточни само, че фабриката ще бъде изградена на площ от 5000 квадрата.

Очакваме още два големи инвеститора, каза в аванс кметът на Димитровград. Те са почти готови с проекти, но предстои да вземат решение за развитие на бизнес на територията на общината.

Правим това, което трябва. На правилния път сме, допълни Иво Димов. Очаквам от правителството и Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ да си свършат коректно задълженията и да ускорят процеса по изграждане на кръговото кръстовище между Хасково и Димитровград. То е важно за инвеститорите и за другите пътуващи, каза още градоначалникът.

Този следобед е срещата в АПИ, по въпроса с кръговото. В разговор, премиерът Огнян Герджиков ме убеди, че ще се направи всичко възможно кръстовището да стане по най-бързия начин, коментира областният управител на Хасково Минко Ангелов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук