Изграждат спортна инфраструктура в две училища по спечелени от Общината проекти

контакти

Община Димитровград спечели два проекта за изграждане на спортна инфраструктура по училищата. Проектите се финансират по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. от Министерство на образованието и науката.

Единият проект е за изграждане на физкултурен салон към ОУ „Димитър Недялков Матевски“, гр. Меричлери, на стойност 1.5 млн. лева.

С изграждането на спортното съоръжение училището ще се сдобие най-после със физкултурен салон. Във физкултурния салон, с размери 30/18 м., се предвижда да бъдат обособени: игрище за минифутбол, баскетболно игрище, игрище за тенис на корт и волейболно игрище. Светлата височина на спортната зала е 8 м. Спортно съоръжение ще включва освен залата за игра, три съблекални, от които двете с душове, три санитарни възела с душове, учителски кабинет, коридори и склад за спортни пособия с подход от спортната зала.

Другият проект е отново за финансиране дейности за подобряване условията по училищата, извън общинския център. Отпуснатите по програмата 61 000 лв. са за ремонт на спортната инфраструктура на ОУ „Христо Ботев“ в село Крепост.

С това продължава реализирането на програмата на кмета Иво Димов, насочена към подобряване инфраструктурата по малките населени места, подчертават от Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук