Изграждат нова улица до пазара, отвеждаща до голям паркинг

Нов асфалт по бул. „Раковски“, скоро

контакти

Стартира ремонт за обособяването на нова второстепенна улица, близо до Неделния пазар в Димитровград, непосредствено зад бл. 4 на бул. „Стефан Стамболов“. Тя ще отвежда до голям паркинг, който към момента е чакълиран, намиращ се до старите кортове, зад новия Дом на техниката, обясниха от Общината.

При изграждането на улицата, ще бъде засегнат ъгъл на детска площадка до бл. 4. Тя обаче няма да се премахва, а предстои пренареждане, слагане на нови лампи и т. н. Изпълнител на услугата е „БКС-Димитровград-Консорциум“ АД, видно от процедурите по Закона за обществените поръчки, качени на сайта на Община Димитровград.

В същата процедура, освен за улицата, има и  процедура за асфалтиране и изграждане на техническа инфраструктура на бул. „Георги С. Раковски“, в участъка от ул. „Цар Борис I” до ул. „Вилхелм Пик“. Изпълнителят е същият, като дейностите трябва да започнат скоро. Припомняме, че преди около година бе оправена централната часст на бул. „Раковски“.

Посочените ремонти трябва да приключат до 2 септември, когато е празникът на Димитровград, посочи кметът Иво Димов. Градоначалникът допълни, че също предстои асфалтиране на паркинга пред казиното, в близост до улицата, отвеждаща до големия паркинг.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук