Изграждат детска площадка в кв. „Вулкан“ за 6296 евро

Детска площадка ще изграждат в димитровградския кв. „Вулкан“ по съвместна програма с РОМАКТ, по проект „Равни условия за игра на всички наши деца“. Дейностите започват от 29 юни на ул. „Лонгоза“, съобщават от Община Димитровград.

РОМАКТ е програма на Европейската комисия и Съвета на Европа. Тя цели повишаване капацитета на местните власти и общности за съвместно разработване и прилагане на приобщаващи политики за социалното включване на уязвими ромски общности. Като част от процеса РОМАКТ се сформира гражданска неформална – местна активна група (МАГ) от активни представители на общността.

Стойността на проекта е 6296 евро, като 5000 евро е финансирането от Програмата и 1296 евро е общинското съфинансиране, в партньорство с Местната активна група.

Целта на проекта е да се създаде приятно и безопасно обществено място за игра и забавление на деца между 3 и 12 години, както и общо пространство за общуване на жители и родители от ромски и друг произход, живеещи в близост.

Предвижда се да бъде положена синтетична ударопоглъщаща настилка, да бъдат доставени и монтирани комбинирано съоръжение и въртележка за децата, пейки за отдих и бетонни кошове за отпадъци. Ще бъде монтирана камера за 24-часово наблюдение на обекта и ще бъде поставено допълнително осветително тяло за по-добра видимост.

В изпълнението на дейностите по проекта, чиято продължителност е три месеца, ще се включат активно представители на общността, обитаващи жилищния район, на който се намира обектът. Тяхното участие ще демонстрира необходимостта от полагане на съвместен труд за постигане на общите блага за всички деца.

Снимка: архив



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук