Изгориха в пещ 58 тона фалшиви перилни и почистващи препарати

контакти

58 411 кг фалшиви прахове за пране, течни почистващи препарат за съдове и шампоани бяха унищожени миналата седмица под контрола на Териториална дирекция Митница Бургас. Перилните и почистващи препарати са задържани през 2023-та и 2024 г. при проверки на Капитан Андреево.

Унищожаването се извърши чрез изгаряне в пещите на завод в Девня, при спазване на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, съобщават от Агенция Митници.

Прахът за пране и течният препарат за битова хигиена са били открити в два товарни автомобила с чужда регистрация, на път от Турция за България. В единия от камионите са открити 10 палета с опаковки по 10 кг – общо 16 800 кг прах за пране, а в другия – 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг – общо 9 984 кг прах за пране, както и 16 палета с общо 8 217 литра течен препарат за измиване на съдове.

През месец май тази година са открити 51 366 фалшиви шампоани в пластмасови шишета по 360 мл., превозвани в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Стоката е била предназначена за България.

Всички опаковки на превозваните стоки са с логата на известни търговски марки, с надписи на турски език. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, които са потвърдили, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Фалшивите хигиенни продукти са унищожени под митнически контрол, в изпълнение на разпоредбите на Регламент (ЕС) № 608/2013 на ЕП и на Съвета.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук