Извънредни проверки по Великден и Гергьовден започва Агенцията по храните

Дежурни в Комисията за защита на потребителите консултират клиенти

контакти

Извънредни проверки по Великден и Гергьовден започва Българската агенция по безопасност на храните. В същото време, дежурни екипи на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще консултират потенциалните клиенти.

Обекти за производство на храни, пакетиращи центрове за яйца, складове, заведения за обществено хранене, търговски обекти, пазари ще проверява БАБХ. Във фокуса ще бъдат производството и търговията на традиционните за празниците храни – агнешко месо, козунаци, зеленчуци, включително, боядисани яйца и бои за тях. Ще се следи за произход, срокове на годност, условия на съхранение и т. н. Ще се извършат проверки и на пазарите за живи животни.

КЗП, от своя страна, ще насочи усилия към контрола върху веригите за хранителни стоки. Някои продукти ще бъдат предлагани с намаление, което следва да е действително, казват оттам и подчертават, че са в синхрон с БАБХ. Според Комисията за защита на потребителите, трябва да се внимава с примамливите оферти, по интернет, включително.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук