Известни личности позират с морски обитатели в изложбата FISHLOVE

Гостуваща в Димитровград до 30 септември. Инициативата е част от световно движение, посветено на опазването на моретата и океаните

контакти

Изложбата FISHLOVE гостува в Димитровград  от юли до края на месец  септември в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, съобщават оттам. Като поредна лятна провокация посетителите ще имат възможността да видят серия от снимки, в които известни личности позират с морски обитатели. Изложбата може да бъде свободно разгледана до 30 септември в Зала №1 на галерията.

Събитието е организирано от фондация Credo Bonum със сътрудничеството на д-р Атанас Грозданов от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и помощта на WWF-България и БАКБ. Инициативата е част от световно движение, посветено на опазването на моретата и океаните от разрушителните риболовни практики.

Oколо 33% от световните запаси на риба са подложени на свръхулов, а годишната консумация нараства два пъти по-бързо от нарастването на населението на Земята, показва доклад на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (FAO). Европа потребява много повече морска храна, отколкото може да улови в своите води или да отгледа в рибни ферми. Към днешна дата Европа вече е изконсумирала запасите си от риба за годината и започва да разчита само на внос на риба и рибни продукти, за да посрещне потребителското търсене.

През 2009 г. Никълъс Рол, съсобственик на японския ресторант MOSHIMO и актрисата Грета Скаки, създават благотворителната организация FISHLOVE. Тяхната основна цел е да насочат обществено внимание към неустойчивите риболовни методи, които с бързи темпове унищожават морските екосистеми на планетата.

Впечатляващите фотографии, които предизвикаха значителен обществен интерес в кампании на множество световни организации – Marine Conservation Society, OCEAN2012, Deep Sea Coalition, The End of the Line, and Blue Marine Foundation бяха изложени за първи път в България през месец август м.г. в галерия Credo Bonum в София.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук