Извадиха от камион 12,6 кг. контрабандно сребро. Шофьорът с обвинение  

контакти

12 кг. 583 гр. контрабандно сребро от Турция са спрели на ГКПП „Капитан Андреево“ митническите служители, информират от Агенция „Митници“. Бижутата, между които имало и златни, са с висока проба, на обща стойност 75 498 лв. Заедно с тях са открити и 240 кутии цигари без бандерол. Недекларираната стока била събрана в 18 пакета и укрита в кухини на шофьорската кабина.

Товарната кола с чужда регистрация, превозваща стока от Турция през България за Белгия била селектирана по метода „анализ на риска“ и отклонена за щателна митническа проверка. При тараша служителите се натъкнали на контрабандните бижута и цигари. Те са задържани. Образувано е досъдебно производство,  провеждано от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът товарния автомобил М.Т., на 50 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково. Разследването по случая продължава, информират от Апелативна прокуратура – Пловдив.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук