ИЗБРАХА ОРЕШАРСКИ ЗА ПРЕМИЕР, ЖАРА ПЕНЕВА СТАВА ДЕПУТАТ

контакти

[quote]ОБЛАСТТА С ДВАМА МИНИСТРИ В КАБИНЕТА[/quote]

Последните въпросителни вече паднаха. България има новоизбрано правителство. Премиер става Пламен Орешарски. Драгомир Стойнев, който бе водач на листата на Коалиция за България в региона, заема поста в Министерството на икономиката и енергетиката. Това отваря вратите за парламента на намиращата се на четвърто място в листата на социалистите Жара Пенева. Припомняме, че от Хасково БСП вкара трима депутати – Драгомир Стойнев, Стефан Танев и Смиляна Нитова.

Остава още една въпросителна обаче, отнасяща се до избора на областен управител. Възможно е от Хасково още един депутат да намери място като депутат – намиращата се на пето място в листата Нина Стойчева. Това ще стане, ако човек в челото заеме мястото на губернатор.

Димитровград ще има двама депутати, включвайки и Владимир Митрушев, който беше четвърти в листата на ГЕРБ. За него също не се знаеше дали ще стане такъв, тъй като ГЕРБ от региона спечелиха гласове за трима народни представители. Водачът на листата обаче Делян Добрев предпочете да влезе от Перник.

Хасково и градът край Марица, освен Драгомир Стойнев, ще има още един представител в правителството, макар и той да е избран в парламента от листата в Перник. Става дума за Ангел Найденов, бивш кмет на Димитровград и областен управител, който сега става министър на отбраната. 

Снимка, ЕПА/БГНЕСПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук