Избраха Елена Йончева в групата за мониторинг на демокрацията в Европарламента

Досега представител на България там нямаше

Евродепутатът Елена Йончева е избрана за пълноправен член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права (DFRMG) в Европейския парламент /ЕП/, съобщи самата тя на профила си в социалната мрежа.

Това е групата, която през месец август изслуша българските власти за състоянието на върховенството на закона в България и предизвика поредица от дебати. В нея членуват само 14 евродепутати от целия ЕП и до този момент нямаше българин сред тях, посочва Йончева.

Върховенството на закона е основен принцип на ЕС и нито едно правителство не трябва да го забравя. Следим ситуацията във всяка една държава-членка и не се страхуваме да посочим проблемите там, където ги има, завършва поста си българският евродепутат.

Припомняме, че преди дни председателите на общински партийни организации в Хасково снеха доверието от Елена Йончева, неприятно изненадани от твърденията й, както посочват в декларация.

Елитът на БСП продължава да се занимава с вътрешнопартийни войни, вместо да гради доверие сред гражданите… Не участвам в партийни интриги, задкулисни договорки и борба за власт. Това може да е изкушение и разменна монета за някои политически лидери, но не и за мен… Оставам вярна на избирателите си, а не на партийния елит, написа по този повод Йончева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук