ИЗБРАНИЦИТЕ НА ОбС – АУТ ОТ ОДИТНИЯ КОМИТЕТ НА ВиК

Скандал съпроводи избора на Одитен комитет на провелото се днес Общо събрание на съдружниците във ВиК – Димитровград. Принципалът на дружеството – Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отказал да впише в тричленния състав на Одитния комитет представителите на Община Димитровград. За такива на вчерашното заседание на ОбС бяха избрани Диян Георгиев и Иван Гочев. Несъгласен с това, Тодор Ташев, представител на Община Димитровград във ВиК, е напуснал преждевременно провеждащото се Общо събрание, за да не легитимира решенията.

От МРРБ са вписали в Одитния комитет, с мандат от три години, вместо двамата съветника, заместник-кметът Светослав Стойков и началникът на отдел „Приходи“ Георги Стайков.

Тодор Ташев смята да оспори взетото на Общото събрание решение. Вариант е да се проведе ново такова или да се настоява за отказ от вписване.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук