ФИАСКО НА ИЗБОРА ЗА УПРАВИТЕЛ НА МБАЛ

МБАЛ Света Екатерина
контакти

Д-р Здравко Наков, един от двамата кандидати за управител на МБАЛ „Света Екатерина“ не бе допуснат до следващия кръг на конкурса. Комисията разгледа представените от него документи и установи, че са непълни, липсват и някои задължителни. Това бе основание да бъде стопиран за следващия етап, съобщи председателят на комисията Юлиян Семерджиев.

Потърсен по телефона, д-р Наков каза, че вече е разбрал за решението, но ще коментира, когато бъде уведомен официално. Засега той изпълнява длъжността на временен управител на здравното заведение.

Другият кандидат пък – д-р Янко Кочев, е изпратил уведомление, с което заявява оттеглянето си от конкурса. За решението си той се позовава на публикации по негов адрес в медиите, че е обвиняван за източването на болницата в Оряхово. Изтъкнал е доста доводи в обратна посока, но в крайна сметка е решил да се оттегли, допълни Семерджиев.

Председателят Семерджиев коментира, че комисията си е изпълнила ролята по провеждане на конкурса. Работата е протекла при пълен синхрон. Оттук нататък всичко е в ръцете на Общинския съвет – принципал на болницата. Предстои да се представи протоколът на общинските съветници, които да решат казуса.

На предпоследното заседание от миналата година съветниците решиха конкурс за нов управител да се проведе не по-късно от 31 март 2013 г. Какво следва, ще стане ясно на заседанието в края на месеца.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук