Изборите сигурни. И ИТН отказа на БСП

Трети парламентарни избори се очертават със сигурност през тази година, след като днес и партия „Има такъв народ“ (ИТН) отказа да подкрепи получилата трети мандат формация БСП за съставяне на правителство.

Така партията на Слави Трифонов официално предпотвърди решението си, представено на кратка среща от председателя на парламентарната група Тошко Йорданов.

Другата коалиция от т. нар. протестни формации „Демократична България“ преди ден също отказа да участва в насрочената среща с БСП. Обяснението бе, че тя няма предмет, защото даден мандат на социалистите е обречен.

Най-компромисна бе позицията на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, но практически без особено значение, тъй като гласовете не са достатъчни да бъде избрано редовно правителство.

Единственият въпрос, който остава, е дали парламентарните и президентски избори ще са на една или на отделни дати.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук