Избираемо място в Хасково предлагат на „Екогласност“ от бъдещия проект на Петков – Василев

Направили кастинг във всички области, обяснява председателят на политическия клуб Емил Георгиев

Председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев и представители на политическия клуб са били търсени от хора на бившите от днес министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев във връзка с нов политически проект. На формацията, в крайна сметка, са предложени две избираеми места – в Хасково и в Монтана, обяви пред БНТ самият Георгиев, който допълва, че с разговорите е свързан и министърът на образованието…

Проведени са били два разговора, с няколко предложения, свързани с желанието им да поемат ръководството на „Екогласност“ или да влязат в ръководството на формацията…

„Ние бяхме потърсени. Имахме два разговора – първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. И аз казах, че разговорът приключва“, заявява Емил Георгиев.

„Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло „Екогласност“. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на „Екогласност“, защото след няколко дни имахме национална конференция“, казва Георгиев.

Георгиев: Президентът не стои зад този проект, но негови хора – да

И продължава, че са им предложили двете примерни избираеми места… Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души, обяснява още председателят на „Екогласност“.

Директно зададох въпроса кой стой зад този проект, защото в публичното пространство се говори, че президентът е зад този проект. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция, акцентира Емил Георгиев. „Казах, че повече разговори няма да има. С този проект е запознат и министър-председателят. Президентът не стои зад този проект, но негови хора – да“, категорично заявява той пред обществената телевизия.

Официално: Петков и Василев отиват на избори

Същевременно, Кирил Петков обяви, че ще участва на следващите избори заедно с Асен Василев.

С Асен Василев мислихме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната дългосрочно.Видяхме колко много постигнахме за четири месеца и решихме, че можем да жертваме 4 години от живота си, казва цитиран от dariknews.bg,  Петков.

Той обясни, че краткото време не им позволява да регистрират партия. Те трябва да станат част от съществуваща формация, но не посочиха коя ще бъде тя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук