ИДE: МИНИСТЪР ПАПАЗОВ НА ИНСПЕКЦИЯ ПО ЖЕЛЕЗНИЯ ПЪТ ДО СВИЛЕНГРАД

контакти

Инспектираща обиколка по железопътни инфраструктурни участъци, финансирани с евро средства по Оперативна програма „Транспорт” ще направят министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и заместникът му Петър Киров, съобщават от МТИТС. Тридневното пътуване започва от понеделник с посещение на жп гара Пазарджик, където министър Папазов ще инспектира подготовката на железопътните звена, необходими за изграждането на временен мост и обходен железен път при гарата, ще огледа също така доставките на релси и механизация.

В 14.30 ч. групата, по програма, е в Димитровград. Тук ще се проверява хода на строителните дейности по Позиция – 1 на проект „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай – Свиленград”. Предвидено е и представяне на проекта.

Първа копка по Позиция – 2 на проекта пък ще направи следващия ден в Свиленград министърът. Оттам маршрутът е към жп гара Нова Загора, където Данаил Папазов ще проследи процеса на полагане на стрелки по друг проект – „Рехабилитация на железопътни участъци от железопътната линия Пловдив – Бургас”. Следваща спирка е трасето Церковски – Карнобат. Там проверката ще обхване ще обхмане полагането на железен път.

Ревизията завършва в сряда по линията Карнобат – Дългопол, където зам.-министър Петър Киров ще се запознае със състоянието на новоположения релсов път, обобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук