Иде пролетен грип?

Вирусите засягат най-малките и възрастните

С повишаване на температурите през март е възможно да има нова грипна вълна. Очакваните щамове обаче ще са характерните за пролетно-летния сезон, а не тези, които предизвикаха зимната грипна епидемия. Тъй като доста хора боледуваха от грип тази година, трябва да знаят, че след тежка вирусна инфекция един-два месеца имунитетът е намален.

Трябва да се пазим от други инфекции, да приемаме разнообразна храна, както и да спазваме добър хранителен режим, които да подобрят за кратко време имунитета ни. Това, цитиран от zdrave.to, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Личните лекари също вече предупреждават пациентите си, че се задава нова вълна от грип и настинки, заради рязкото затопляне. Според тях, вирусите, които ще ни атакуват, са свързани с болки в гърлото, температура и стомашни неразположения.

През пролетта грипът няма да ни подмине. Още през март се очаква вирусите да засегнат най-малките и възрастните, предупреждават лекари.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук