Идея: Семейно включване в световния ден за чистене на планетата

19 септември е определен за деня на голямото чистене в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно“, подкрепена от много хора, организации и общини, сред които Димитровград. Тогава ще бъде даден и стартът на Световния ден на почистването на планетата.

Поради пандемията от Covid-19, няма да се проведе традиционното масово почистване на страната. Идеята на организаторите към всички пожелали да се включат, е да организират малки индивидуални и семейни акции за почистване на градинки и любими места за отдих, да организират семейни пикници с нулев отпадък, както и да облагородят пространствата пред домовете си… и така да отбележат Световния ден на почистването.

„Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда. На база постигнатите резултати в хилядите акции по чистене, облагородяване и залесяване през 2019 г., инициативата получи  глобално признание за обединяването на най-голям брой доброволци на глава от населението в името на зелената идея – 6,2%, сред 180 държави, участващи в голямото почистване на планетата World Clean Up Day.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук