Игра на котка и мишка: Общината дебне крадци на ток, подвързали се към уличната мрежа

Заради такива, отделни места остават без улично осветление. Сериозни последствия заплашват за заловените

контакти

В годините назад не са един и два случаите, в които „съвестни“ граждани се подвързват към таблата за уличното осветление в Димитровград, което създава ред проблеми, защото мощностите се натоварват и то гасне.

За подобни неприятности бе съобщено в началото на тази година, а периодично в социалната мрежа се появяват информации в тази посока. От седмица-две са се появили такива и в района на улиците „Хаджи Димитър“ и „Панайот Волов“ в града.

Екипите отиват сутринта, тъй като през нощта на свети. Вдигат предпазителите, цял ден стоят, наблюдават лампите. Обикновено авария се отстранява през деня, но за да бъде направено, лампите трябва да светят. Вечерта осветлението светва и обикновено около 19:00 часа бушоните падат и угасват всичките улици. Това означава, че някой нерегламентирано се е подвързал към уличната мрежа…, обясни кметът Иво Димов.

Този или тези, докато не ги открием, няма да ги оставим на мира. Само че, като ги открием, този път ще има доста сериозни последствия, включително сигнал до Прокуратурата и компетентните органи. Нека да се замислят. Вече две седмици си играем на котка и мишка и търсим кой къде се е вързал, допълни кметът.

Той сподели, че е на финала проектът, свързан с подмяната на уличното осветление в града, като се очаква да се достигне до 30-40% спестяване на еленергия. Общината разработва и още един проект, за който ще кандидатства по т. нар. Норвежки фонд, за около 600 хил. евро. С тези средства намерението е да бъде актуализирано осветлението на кварталите и населените места. Системите, освен че пестят еленергия, позволяват да се реагира мигновено при аварии, както и да се залавят решили да черпят ток на аванта.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук