ИВО ДИМОВ ЩЕ СЕ УЧИ В НОРВЕГИЯ НА ДИАЛОГ С ВЛАСТТА

контакти

За Осло ще замине утре кметът на община Димитровград Иво Димов. Там на тридневен семинар ще бъде представен Северния модел за социален диалог между профсъюзите и правителството. Визитата се осъществява по инициатива на Национално сдружение на общините в Република България, в рамките на проект „Укрепване на капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия“. Целта е да се укрепи капацитета на Сдружението в диалога с централната власт чрез обмяна на опит и практики с Норвежката асоциация на местните и регионални власти.

Акцент на семинара ще бъде опита и възможностите за законодателни инициативи в подготовката на стратегически документи. Предвидена е дискусия на тема: „Изграждане на устойчив диалог между общините и централната власт“. Българската делегация ще посети Министерството на местното самоуправление и Парламента на Норвегия. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук