Иво Димов чете приказки в библиотеката на Димитровград. Да се готви Венета Колева

Кметът на община Димитровград Иво Димов чете приказки  на деца от четвърта група от ДГ „Пролет” в инициативата на Градска библиотека „Пеньо Пенев” наречена „В чудния свят на приказките”. На въпроса на Димов към децата дали им четат приказки вкъщи, шест годишния Петко отговори, че това било преди „когато били малки”, с което предизвика усмивките на присъстващите. Кмета  препоръча родителите по-често да отделят време, за да четат приказки на децата си, докато малчуганите сами се научат да го правят и заобичат книгите. Сред избора на децата бе любимата им приказка за Трите прасенца. „Който е усърден и трудолюбив и прави нещата както трябва – той устоява на проблемите”, направи аналогия с приказката Иво Димов и добави, че четенето на приказки и книги развива детското въображение и фантазия както нищо друго. Той разказа на децата за любимия си герой Крали Марко, неговата сила и справедливост. С участието си в инициативата на Библиотеката кметът на Димитровград изрази подкрепата си към провеждания за седемнадесета поредна година Национален маратон на четенето, който се обединява около идеята за насърчаване на четенето и повишаване видимостта на библиотеките и утвърждаването им в този процес.

Инициативите в димитровградската библиотека продължават и утре – 14 април, като там приказки на децата от детска градина „Радост” ще чете секретарят на общината Венета Колева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук