ИВО ДИМОВ НА ФОРУМ В КИПЪР. ТЕМИТЕ – ФИНАНСИ, ОКОЛНА СРЕДА, ИНТЕГРАЦИЯ НА БЕЖАНЦИ

newbeautyНа петдневно посещение в Кипър заминава кметът на Димитровград Иво Димов, който е и зам.-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. От 19 до 23 април той ще участва в заседание на Политическия комитет и XVI Конгрес на Съвета на европейските общини и региони /СЕОР/, в Никозия. Във форума ще бъдат обсъждани темите – финанси, околната среда и интеграцията на бежанците в местните общности, съобщават от Община Димитровград.

В програмата на форума слова ще произнесат кметовете на Никозия, Фамагуста, Сантандер. В пленарния дебат ще се включат кметовете на Йоханесбург, Брюксели др. В работата на конгреса ще участват още представители на Съвета на Европа и Европейската комисия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Една красива, но чисто празна разходка с общински пари. Едно круизче за лична изгода. На такива форуми се изговарят куп празни приказки, от които нищо, ама нищо не произлиза. Е, една служебна почивчица за общински парици не е зле, нали ? Иначе по време на форума сладко ще се дремне, хорските очи на димитровградчани няма бдително да досаждат. Безгрижни разходки, къпане, соарета, хам – хум и : Да живей Демокрацията !
    И кажете за бога – какви финанси, каква околно среда и какви бежанци ще обсъжда Ивко ? Отговор – никакви! Но това е блаженството на спечеления мандат. В никакъв случай не трябва да се пропускат такива блажевни ходенки, а той Димитровград ще почака 5 дни докато лудите се налудуват.

  2. Има и Втори вариант на тая история, който е може би истинския, а именно: Под прикритието на блажевно форумче с консумация на екзотично курортно местенце, ще поканим кметовете, ще ги окъпем, нахраним, напоим и одарим, ще поговорим за това и онова, но същината и поантата ще бъде да ги уговорим за бежанците. Бежанците са пържолата в чинията на менюто, а финансите и околната среда са пържените картофки и лютеницата с варения боб. Твърде е възможно финансите и околната среда да са свързани с бежанците. Не е трудно да се предположи следния бизнес план : Съгласяваш се да приемеш бежанци, декларираш на висок глас че искаш това да стане в твоето кметство и получаваш финансова инжекция както в личен така и в обществен план и всичко това да повлияе съществено на околната среда! Под околна среда в случая да разбираме социална околна среда, която съществено ще стане по-различна с появата на звучен арабски език на публични места в центъра на Димитровград – например под колоните в КДК и Виенския сутрин да си пиеш кафето под мелодичната и звучна арабска реч със многобройни възклицания Иш Аллах между звучните сърбания на турското кафе. Гениално , нали ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук