Иво Димов с отчет за третия си мандат като кмет: Доверието Ви е отговорност!

контакти

Отчет за свършеното в третия си мандат като кмет на Димитровград, заедно с екипа си в Общинска администрация, публикува Иво Димов. Днешната дата не е избрана случайно за представянето, защото на 12 октомври е Денят на българската община и местното самоуправление.

Честит празник на хората, свързани с местната власт, на хората, които имат задължението и отговорността да решават проблемите на ежедневието, да раждат мечти и да вдъхват надежди за бъдещето. Това казва в поздравлението си кметът Иво Димов, с благодарност към колегите си и с пожелание да развиваме устойчиво местно самоуправление в община Димитровград!

10 са темите в отчета:

 • Инвестиции и икономика“,
 • „Инфраструктура и визия на града“,
 • „Образователна система“,
 • Здравно обслужване, социални услуги и грижи за хората в неравностойно положение“,
 • „С грижа за майките и младите хора“,
 • „Активен зелен град“,
 • „Култура и обществен живот“,
 • „История, архитектура, туризъм“,
 • „Сигурността на гражданите“,
 • „Дигитализацията“,
 • „Проектите“.

В откроените теми са посочени акценти от инвестиционната програма, като реализирани големи инфраструктурни проекти, включително инфраструктурата по кварталите и населените места, обновяването на емблематични обществени сгради, рехабилитации на улици… Внимание е насочено към подобряването и обновяването на материално-техническата база в образователната система и успешните програми, като „Димитровград на младите“, например… Акцентирано е на запазването и развитието със собствени средства, с участие по проекти, включително с нови кадри, на МБАЛ „Света Екатерина“…, на широката мрежа от социални и интегрирани здравно-социални услуги в общността и клубовете за хората от третата възраст и неравностойно положение… Сред приоритетите са стимулирането на раждаемостта и грижата за най-малките граждани, създадените условия за развитието на масовия спорт, културата, туризма и амбицията Димитровград да става все по-зелен, модерен и сигурен град… Амбициозна е и проектната политика на Община Димитровград, наситена с дейности и социално отговорна към потребностите на жителите на града и малките населени места…

Доверието Ви е отговорност, която изпълва работата ми като кмет с мисъл за опазването и развитието на Димитровград и общината.

За тези четири години, заедно с екипа ми, се наложи да решаваме много и неочаквани кризи. Равносметката от това е съхраненото спокойствие на гражданите и по-доброто качество на живот. Постигнахме това чрез подобрена инфраструктура, последователна политика за запазване на ниски нива на местните данъци и такси и по-добри възможности за бизнеса, обръща се към хората Иво Димов – кандидат за четвърти управленски мандат.

Свършеното от градоначалника и екипа му в последните четири години може да видите в отчета, на линка отдолу:

https://www.dimitrovgrad.bg/bg/otchet-na-kmeta?fbclid=IwAR2oDdVU7fsYrAekoZ43DJdTJ1tgDnno44itoUI-A49y98_l-iCqQ15EELs

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук