Иво Димов и НСОРБ на среща с кмета на Истанбул за балканска инициатива

Ръководството на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е провело среща в Агенцията за планиране в Истанбул, по покана на кмета на турския мегаполис Екрем Имамоглу. Това съобщи на фейсбук страницата си кметът на Димитровград и заместник-председател на НСОРБ Иво Димов.

Имахме отговорен разговор с кмета на един от най-големите градове в света по включването на български градове в инициативата В 40 „Мрежа на балканските градове”. Идеята на г-н Имамоглу е инициативата да стигне до 100 града на Балканите и да развива сътрудничество в областта на зелената енергия, цифровата трансформация , туризъм и др., посочва Димов.

Радвам се, че сме част от първите дипломатически крачки в осъществяване на В40. Договорихме София да бъде третият град, домакин на среща на инициативата след Истанбул и Атина, допълва Иво Димов.

Преди няколко дни кметът на Димитровград получи почетна грамота за цялостен принос за развитието на Сдружението на общините, което отбеляза 25 години от своето учредяване. За мен е изключителна чест, че 10 години от този четвърт век работя заедно в екип с колегите за отстояване интересите на българските общини. За всички тези години НСОРБ се утвърди като уважаван коректив на централата власт, търсещ ефективност на българските общини в полза на гражданите. Защото силната и успешна местна власт означава силна и успешна държава. Няма по-голямо признание от това, което идва от хората, с които работиш и за които работиш. Благодаря сърдечно за признанието – за мен то е най-ценната награда, казва Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук