Иво Димов отново с номинация за Управителния съвет на Сдружението на общините

Ако местната власт е силна, тогава и държавата е силна, казва кметът на Димитровград

контакти

Кандидатурата на кмета на Димитровград Иво Димов отново бе издигната за член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Това стана на регионално делегатско заседание за представителите на общини от Южния район, което се проведе днес в Пловдив. Форумите са част от подготвителния процес за провеждане на Общото събрание на Сдружението, което предстои на 27 и 28 февруари в София.

Припомняме, че кметът на Димитровград Иво Димов е зам.-председател на Сдружението за трети пореден мандат. На днешното делегатско заседание той заявява:

Да си член на УС, освен че е престижно, е и огромна отговорност. Всичко, което касае местната власт, минава през обсъждания и решения на УС. Те трябва да бъдат балансирани и да зачитат интересите и очакванията на всяка българска община.

Последните три мандата местната власт показа, че е основата на държавата, тя е властта, която може да посрещне всякакви предизвикателства. Ако местната власт е силна, тогава и държавата е силна. Всички трябва да работим за устойчивостта на местното самоуправление.

Благодаря на изпълнителния директор на НСОРБ и екипа на сдружението, които упорито и резултатно работят за утвърждаване авторитета на нашата организация.

В досегашния УС няма политически пристрастия. Това, което ни интересува, е как да защитим хората, които работят по места и допринасят за развитието на регионите. В мое лице имате човек, който ще е близо до вас, готов да подкрепя и защитава интересите на местната власт.

Кандидатурите на Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Иво Димов – кмет на община Димитровград, Ерол Мюмюн – кмет на община Кърджали, Костадин Димитров – кмет на община Пловдив, Павел Михайлов – кмет на община Родопи – издигна регионалното делегатско заседание, повече за което може да видите на страницата на НСОРБ – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук