ИВО ДИМОВ: ДО ЕСЕНТА ПРИКЛЮЧВАМЕ ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ОБЕКТИ

контакти

До есента трябва да приключим всички сериозни инфраструктурни обекти. Това е и моята цел. Дали ще е в ранна или късна есен, не е от такова значение, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

Предстоящи са дейностите по проект за 3,5 млн. лв., включващ рехабилитации и реконструкции на няколко точки в Димитровград. В момента текат процедури за избор на финансова институция и за избор на изпълнител по строителните дейности.

Позициите включват: кръгово пред новата автогара, преасфалтиране на част от бул. „Димитър Благоев“, подмяна на тротоари от кръстовището на ул. „Иван Вазов“ до бул. „България“, предгарово пространство, асфалтиране на бул. „Стефан Стамболов“ от спортна зала „Младост“ до ул. „Захари Зограф“, съпътствано и със смяна на водопровода. Част от средствата ще бъдат използвани за озеленяване на площите около жп надлеза.

Изграждането на кръговото до новата автогара ще наложи поетапно затваряне на движението. Кога ще стане това, към момента не искам да се ангажирам. Мога да уточня, че ще се ползва едната от тангентите на надлеза при Водната кула, коментира Иво Димов. Програмата е мащабна, чака ни много работа, но смятам, че ще успеем да се справим, допълни градоначалникът.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тъкмо ще пуснат надлеза и пак ще затворят пътя за неопределено време.Така ли не можеше да се направи по време на изграждането на надлеза?

    • Мазетата на блоковете-„паметници на културата“ по „България“ са наводнени(не само от вода) и са развъдник на комари и плъхове.Причината е калпавата канализация.За градинки и плочки има пари,а за това няма.Преди рестото по такива проекти беше 10%-350000 лв. ,уха…Колко ли е сега?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук