Иво Димов: Доверието на хората е огромна отговорност

контакти

За мен най-важният резултат е не толкова победата на първи тур, а доверието на хората, което спечелихме. Това бяха първите официални думи на Иво Димов, преизбран за четвърти път за кмет на Димитровград, за трети пореден път на първи тур.

Той даде пресконференция в офиса на ГЕРБ, в която участваха избраните за общински съветници Гергана Кръстева и Божидар Узунов. В залата бяха още останалите, които ще намерят място в ОбС, избраните за кметове на населени места миналата неделя, както и тези, които ще се явяват на балотаж.

Преизбирането ми за трети път на първи тур показва, че това което правим, е верният път и хората категорично искат да продължим в тази посока. Това доверие е една огромна отговорност за мен. В следващите 4 години трябва да направим всичко възможно да защитим тази отговорност, заяви Димов, който получи 54.04% подкрепа, като сподели:

Да получиш доверие с такъв значим резултат, след като си управлявал 12 години, това значи, че трябва да си останал същия, да си преди всичко човек, близо до хората, да си изпълнил ангажиментите към тях, да си отчел положителните резултати от направеното и постигнатото, да си защитил това доверие и най-важното – да си казал и показал какво оттук насетне ще направиш

Градоначалникът подчерта, че за него най-важен е прекият диалог с хората. Той благодари на всички гласували, независимо от избора, който са направили, защото така показват, че не са безразлични към бъдещето на Димитровград и общината. Благодари и на екипа си и на всички, които направиха възможни резултатите, които отново утвърждават ГЕРБ като първа политическа сила в община Димитровград, като акцентира, че местните избори са до голяма степен надпартийни и се гласува преди всичко за личности.

Димов каза още, че ще продължи да се работи за кварталите и малките населени места. Призна обаче, че има пропуски, много от които са познати или споделяни на срещите. По думите му, няма как да се обхване всичко, но ще продължи надграждане на постигнатото.

На пресконференцията бе обърнато внимание на големия брой недействителни бюлетини. При вота за Общински съвет, например, 3848 са недействителните бюлетини или 21.61%. И бе коментирано, че ГЕРБ губи поне два мандата, предвид съотношението на гласовете. Загубихме реално пълното мнозинство. Това обаче според мен не е проблем, коментира Иво Димов. Аз съм диалогичен човек и съм готов да работя с всеки един в Общинския съвет, стига да е в интерес на Димитровград и димитровградчани, обясни той.

Новият Общински съвет ще проведе първото си заседание идния четвъртък. ГЕРБ ще има 14 общински съветници –  Гергана Кръстева, Кирчо Кирев, Божидар Петков, Георги Петров, Красимира Илиева, Димитър Витанов, Георги Чанков, Божидар Узунов, Галина Чингарова, Митко Желязков, Гроздан Грозев, Валентин Христов, Добринка Ганева, Атанаска Иванова.

В 12 села издигнати от ГЕРБ кандидати за кметове спечелиха на първи тур: Данчо Иванов – Ябълково, Емил Маринов – Скобелево, Красимир Христов – Радиево, Живка Тенева – Брод, Иванка Благоева – Сталево, Румяна Чинтова – Крум, Пенка Тонева – Голямо Асеново, Милена Колева – Долно Белево, Мария Янчева – Длъгнево, Богдан Кирев – Воден, Петър Касев – Върбица, независимият и подкрепен от партията Ангел Георгиев – Горски извор.

ГЕРБ губи в селата Здравец, Бряст, Бодрово, Странско и Каснаково. Кандидати на партията ще са на балотажи в град Меричлери и селата Черногорово, Добрич, Крепост и Злато поле.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук