Иво Димов: ГЕРБ се утвърди като лидер. Предстои ми труден мандат като кмет, заради очакванията на хората

Вдигнахме летвата и ни чака много работа. Ще се стремим да увеличим набраната скорост

ГЕРБ затвърди категорично ролята си на лидер на доверие, най-влиятелна политическа сила и се приема като стабилен фактор в общината. Това заяви на пресконференция в общинския офис на партията новоизбраният кмет на Димитровград Иво Димов. В нея се включиха още Гергана Кръстева, д-р Вълчо Митрушев и Кирчо Кирев – част от предизборния щаб и от листата за общински съветници. Те поздравиха Станислав Дечев, който спечели кметските избори в Хасково, както и всички останали избрани за кметове и общински съветници в региона.

Иво Димов благодари на всички, които излязоха да гласуват, на тези, подкрепили политиките и проектите, които иска да продължи неговият екип, на членовете, симпатизантите и съмишлениците, работили в предизборната кампания. Той коментира и ниската избирателна активност. Може би, е такава, защото голяма част от хората бяха убедени в нашата победа и не излязоха да гласуват, подчерта новоизбраният кмет, който ще управлява община Димитровград за трети пореден мандат, избран с 54.52% от гласовете. Това е история, която пишем. Успехът е безспорен, подчерта още веднъж Димов.

За кмет на Димитровград печелим безапелационно във всички секции в община Димитровград, с изключение на тези с компактно ромско население. Това са секциите 52, 53, 56, 57, 58 – в трите квартала на града, както и в селата Каснаково и Странско. Може да видите разликата в кварталите „Изток“ и „Мариино“ и какво е съотношението за кандидата на ГЕРБ и другия кандидат. Коментара оставям на вас. Навсякъде другаде, аз, като кандидат на ГЕРБ, водя убедително и печеля доверието на хората. Това е достатъчно висока оценка за досегашната работа, огромна отговорност и доверие, заяви Иво Димов.Той продължи с равносметката за населените места. За първи път ГЕРБ ще има кмет в Меричлери – Йордан Милев, както и в Брод – Живка Тенева. Управлението си продължават, преизбрани – Иван Иванов – Злато поле, Добрич – Марин Маринов, Емил Маринов – Скобелево, Живко Янков – Черногорово, Красимир Христов – Радиево.

ГЕРБ губи в Каснаково, Странско, Ябълково, Горски извор. Причините да нямаме кмет в тези села са различни, но е факт, че ГЕРБ има доста стабилно присъствие. В Крепост, където ще има балотаж, ще решим кой кандидат да подкрепим, бе коментирано на пресконференцията. След това бе направен анализ на избраните за общински стветници, които ще заемат мястото си в следващия Местен парламент.

БСП, макар да има двама кметове на населени места, е най-големият губещ на местния вот, ако сравним резултата на партията с този на европейските избори, смята Димов. По темата продължи, че резултатът в Странско заслужава задълбочен анализ, в който трябва да се отчете и профилът на част от гласоподавателите.

Още от първия ден след спечелването на изборите усилията ми са насочени към конкретни дейности. Ще бъда отворен и ще подкрепя всяко едно предложение, което е в интерес на развитието на Димитровград, за да продължим да надграждаме постигнатото, каза Иво Димов.

Новоизбраният кмет обясни, че не предвижда промени в екипа си. Мисли в посока назначаването на трети заместник-кмет в община Димитровград, но няма да назначи някой, с лека ръка.

Длъжността за трети заместник-кмет е свободна. Аз обаче назначавам хора, за които съм сигурен, че ще вършат работа, не само в общинска администрация, а и във всички общински предприятия, заяви Димов.

Чака ни страшно много работа. Предстои, може би, най-трудният ми от трите мандата. Вдигнахме много летвата и хората очакват да станат много неща. Очакванията към нас са сериозни и в никакъв случай не трябва да губим набраната скорост. Ще се стремим, колкото и да е трудно, да я увеличим, заяви още Иво Димов.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук