ИВО ДИМОВ – В ПАРИЖ НА ДВА ФОРУМА

контакти

От 29 януари до 02 февруари  кметът на общината Иво Димов ще участва в заседанието на Политическия Комитет на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР), което ще се проведе на 30 януари във френската столица.

Веднага след заседанието на Комитета, в кметството на Париж ще се проведе и Международната конференция за жени – изборни представители на тема „Равнопоставеност на половете – приоритет за глобалното развитие”, с организатори СЕОР, кметството на Париж, Комитетът на ООН за равнопоставеност на половете, Обединените градове и местни власти (UCLG) и Metropolis (Световната организация на големите градове). На конференцията  са поканени членовете на Политическия Комитет и всички, които се интересуват от тези въпроси, съобщиха от общината.

При дискусиите на три кръгли маси се предвиждат обсъждания на идеи, успехи,  слабости и добри практики. Едната от тях ще ръководи СЕОР. Темата там е „Участие на жените в процесите на вземане на решения на местно ниво”. Останалите две кръгли маси ще дискутират ролята на жените в иновативни финансиращи решения и осигуряването за нежния пол на по-сигурна и безопасна градска среда, е останалата част на информацията.

При посещението в Париж Иво Димов ще търси среща и с генералния директор на ЮНЕСКОИрина Бокова, за да влязат под егида на оглавяваната от нея организация архитектурни ансамбли в Димитровград, след обявяването им за паметници на културата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук