Знакова изложба съвпадна с годишнина от рождението на Петко Чурчулиев

Изложба-плакат „Асоциално за социалното“ на Люба Томова беше открита в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ на 8 юли.

Това събитие е знаково за нашата галерия. От една страна поради факта, че продължава традицията на популяризиране на плаката, започнало преди почти половин век в нашия град. От друга – съвпадна със на 79-годишнината от рождението на Петко Чурчулиев, патрон на нашата галерия, информират оттам.

Специални гости на откриването бяха Костадин Отонов, преподавател, плакатист, куратор, както и Ненко Атанасов, гл. асистент Катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия (НХА) и спътник в живота на Люба, споделят от галерията с благодарности за уникалната изложба и прекрасните споделени мигове!

Люба Томова е родена в София през 1975 г. Завършила e Националната художествена академия (НХА), специалност „Плакат“. Работи в областта на плаката и приложната графика, съосновател на студио за графичен дизайн Poster House. Постери на Шекспирови пиеси, както и на други известни творби, като „Полет над кукувиче гнездо“, представят погледа на авторката върху общовалидни социални теми, актуални и днес.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук