ЗЛАТО ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ОТВОРИ ВРАТИТЕ НА УЧЕНИК ЗА ЕВРОПЕЙСКА ОЛИМПИАДА

Златен медал спечели ученикът от 10 клас в ПМГ „Иван Вазов“ Хавел Карагьозов на провело се Национално състезание по ключови компоненти в Плевен. То включва решаване на задачи в областта на науките физика, химия и биология. Конкретната тема бе „Водата – обикновена и необикновена“, съобщават от гимназията.

Състезанието е от национална величина. Най-добре представилите се състезатели се предлагат от Министерството на образованието и науката за участие в олимпиадата по природни науки на Европейския съюз. Тя ще се проведе през март-април 2014 г. в Атина.

Надпреварата в Плевен се проведе в два кръга. Хавел и още 5 ученика от различни гимназии в страната се представиха отлично и в двата, решавайки теоретични и експериментални задачи и провеждане на опити. Заедно те изградиха един успешен отбор. В състезанието се бориха 10 тима с по 6 участника. 

Красиви, удобни, функционални – МЕБЕЛИ ESTILO: www.estilo.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук