ЗЛАТО ПОЛЕ И МЕРИЧЛЕРИ ПРАЗНУВАТ НА СПАСОВДЕН

контакти

[quote]ДА ЗАПАЗИМ ИДЕНТИЧНОСТТА НА БЪЛГАРИНА И ПРИРОДАТА[/quote]

В Злато поле и Меричлери ще има празници на СпасовденВъзнесение Господне, отбелязван през 2013 г. на 13 юни. Златополци ще празнуват Регионалния празник „Да запазим идентичността на българина и природата за утрешния ден“, който е и традиционния събор на селото. Програмата започва от 17 часа, разделена на две части. Първата е свързана с детски и юношески конкурс „Природата, това сме ние, да я съхраним“, представящ рисунки фотоси, есета и стихове на 50 деца от общината. Най-добрите, отличени от жури, ще получат дипломи и награди. Втората част ще включва фолклорни изпълнения на вокална група „Затополче“ към читалище „Просвета“, хор за народни песни към читалище „Нов път“ – Добрич и танцов състав при ЕГ „Д-р Иван Богоров“. Концертът ще завърши с изпълнение на Тенчо Златков и народния певец Петър Георгиев.

[quote]ПРЪСКИ ОТ ИЗВОРА[/quote]

Същият ден на пл. „Хорището“ в Меричлери, от 18:30 часа, ще се проведе Пети фолклорен празник „Пръски от извора“. Той има за цел да популяризира природното богатство – меричлерската минерална вода, известна с лечебните си свойства в цяла Европа. Съборът на Спасовден също е гарантиран. В програмата ще вземат участие ученици от ОУ „Димитър Матевски“, фолклорната група при читалище „Просвета“ и други състави от общината. Гостуват самодейни колективи от Симеоновград. Ще бъдат изложени рисунките на Петя Кирякова, ученичка от 5 клас в меричлерското училище, спечелила няколко награди от конкурси. Празникът ще завърши с концерт на оркестър „Родопи“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук