ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА ЖЕНСКАТА БОРБА

СКБ Димитровград
контакти

Златен и сребърен медал на Държавно лично първенство по борба за кадетки и девойки спечелиха две представителки на спортен клуб по борба „Димитровград“, съобщават оттам.

При кадетките Нели Георгиева /кат 60 кг./ завоюва поредната си титла, но първа в тази възраст. Тя спечели всичките си срещи много убедително с туш. Така заяви амбициите си да бъде част от националния отбор и да участва в международни форуми, категорични са от СКБ „Димитровград“.

При девойките националната състезателка Виктория Бобева /кат. 72 кг./ взе сребърен медал. От клуба казват, че това място е необичайно за нея, тъй като тя имаше амбиции за златото. Все пак отчитат качествата на нейната конкурентка Джанан Манолова от ЦСКА. Тя е двукратна бронзова медалистка от европейските първенства за жени и девойки през 2012г.

Вики не отстъпваше на по-голямата с две години и по-титулувана противничка, но загуби минимално двете части. Първата с 0:0 /жребия за клинча се падна на Джанан/ и 0:1 втората. Разликата бе може би в опита и самочувствието. Останалите си три срещи нашето момиче спечели убедително с туш, допълват от клуба.

Веднага след първенството сребърната медалистка замина за София. Там продължава подготовката си с националния отбор за турнира „Дан Колов“, който ще се проведе в средата на февруари.

ДЛП по борба кадетки и девойки се проведе в Сливен на 3 февруари. Участие взеха 190 състезателки от 34 клуба. Схватките се проведоха в спортна зала „Васил Левски“, става ясно от сайта на Българската федерация по борба.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук