Злато и бронз за бойци на Combat Sport на престижен граплинг турнир в София

контакти

Златен и сребърен медали завоюваха двама бойци на димитровградския спортен клуб по бойни изкуства Combat Sport на престижен граплинг турнир в София.

Състезанието – ADCC, по събмишън граплинг, бе международно, организирано от Abu Dhabi Combat Club (ADCC). Първият турнир беше проведен в Абу Даби, ОАЕ, през 1998 г. Провежда се на всеки две години от 2001 г., с изключение на 2021 г. поради световната пандемия от COVID-19. Страни домакини на турнира са били Бразилия, Китай, Финландия, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

Граплинг турнирът ADCC Sofia Open 2024 се проведе на 20 април в спортната зала на частно училище „Свети Георги“ в българската столица. В него в него участваха над 300 състезатели от различни клубове в страната и чужбина.

Конкуренцията беше силна и всички спортисти бяха добре подготвени, подчерта треньорът на Combat Sport Павел Димитров.

Представителят на димитровградския клуб Калоян Стоименов завоюва първо място в категория до 65 кг., при младежите, след оспорвани срещи. Той успя да преодолее своите съперници, печелейки среща след среща със събмишън (предаване) и на финала се изправи срещу състезател от Румъния. След добре изиграна стратегия, спечели финалната среща с 3:0 точки и грабна златния медал.

Другият състезател на Combat Sport Даниел Момчилов също се представи отлично в своята категория до 60 кг, младежи. Той започна добре първите си срещи, но за съжаление загуби по точки 0:2 в следващата от достоен противник. Въпреки загубата, изигра отлично срещата за трето място и завоюва бронзовия медал с 5:0 точки.

Ние се готвихме усилено за това състезание. След успехите ни на европейското първенство по Бразилско джу-джицу, тази година бяхме решени да докажем, че можем повече. Тренировките ни бяха насочени изцяло за подготовка и победа на състезанието ADCC. Освен тренировките в залата ни, нашите състезатели проведоха и много съвместни тренировки с клубове от София и Стара Загора. В нашата зала също така ни посетиха и много състезатели от други клубове, с които нашите бойци обмениха опит и премериха сили. В подготовката много ни помогна Тодор Абрашев, треньор на софийския клуб „Опън Мат“, под чието ръководство развиваме Бразилско джу-джицу и граплинг вече три години. Бразилско джу-джицу е боен спорт, при който техниките и борбата се развиват предимно на земята, споделя Павел Димитров.

Павел Димитров (по средата), заедно с Даниел Момчилов (вляво) и Калоян Стоименов, след успешното представяне наскоро на Балканско първенство по бразилско джу джицу

През 2001 г. Димитров основава Combat Sport. Първоначално клубът развива спорта Кикбокс Санда, но през 2014 г. тренировките се насочват към смесени бойни изкуства ММА, граплинг и Бразилско джу-джицу. През годините много възпитаници на клуба заемат призови места в различни турнири в страната и чужбина както по Кикбокс Санда, така също по ММА, вече и Бразилско джу-джицу.

За мен най-важното не са медалите и наградите, а нашите спортисти да израснат здрави, успешни и пълноценни личности в съвременното ни общество, подчертава треньорът на димитровградския клуб.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук