Злато извадиха от тоалетната на автобус

Близо 5 кг контрабандно злато са извадени от специално изграден тайник в тоалетната на автобус с турска регистрация, пристигнал на митнически пункт Капитан Андреево късно вечерта на 13 ноември, съобщават от Агенция Митници.

Автобусът пътувал по маршрут от Турция за Сърбия през България. Турският му шофьор и пътниците заявявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката обаче, включително с рентген, в тайника са открити златни накити, на стойност над 400 хил. лева.

Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 4881 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585. Задържани са 637 златни накити – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Контрабандните златни накити са задържани. Водачът, на 61 години, е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 7000 лева. Наложена му е и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на прокуратурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук