Злато за 110 000 лв. извадиха на „Капитан Андреево“ от гащите на пътник

контакти

Опит за нелегално пренасяне на множество златни накити са предотвратили служителите на Митнически пункт „Капитан Андреево“, информират от Агенция „Митници“.  Открити са в бельото на мъж, надяващ се скривалището да не бъде разкрито при евентуална проверка. Но, уви…

Контрабандистът се оказва турски гражданин, пътуващ в автобус с румънска регистрация, пристигнал на „Капитан Андреево“ на път от Турция към Италия. Превозното средство, в което пътували 17 пътници, е селектирано за щателна митническа проверка. Което разтревожило един от пътниците и той направил опит тихомълком да се прехвърли в друг, вече преминал контрол автобус.

Забелязва го обаче бдителен служител. Пътникът веднага, е свален  претърсен. При личния преглед в бельото му са открити  13 пакета, пълни с  пръстени, медальони, гривни, синджири, , колиета, обеци – от злато. Според направената от вещо лице експертиза, накитите с общо тегло 1221.46 грама са на стойност 109 931 лева. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук