Злато в сутиен и парфюми в резервоар на автобус откриха митничари

Злато в личен багаж и сутиен откриха митничари на Капитан Андреево, при два случая. Задържаха още 506 парфюма и тоалетни води, скрити в резервоар на автобус, съобщават от Агенция Митници.

Златните накити са на стойност 31 146 лв. При първия случай, на 13 юли, са открити бижута за 23 640 лв., в личния багаж на румънка. Тя пътувала в автобус с турска регистрация, по линията Истанбул – Букурещ.

Вторият случай е от 18 юли. Лека кола с българска регистрация, влизаща от Турция, е селектирана за щателна проверка. При личния преглед на една от пътничките, са открити златни накити за 7506 лв., скрити в сутиена и дамската й чанта.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На румънката и българката са  съставени актове по Валутния закон. Иззети са им  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

Парфюмите, от различни марки, са открити в естествена кухина, на мястото на фабричния резервоар на турски автобус, влизащ в страната. Те са собственост на пътничка от Румъния. Съставен й е акт  по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 500 евро, 1100 щатски долара и 3350 румънски леи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук