„Златна Тракия“ представя България на световен фестивал

контакти

Ансамбъл „Златна Тракия“ заминава с голямата представителна формация за участие в престижния световен фестивал Op Roakeldais, който ще се проведе във Варфум, Нидерландия, съобщават от Община Хасково.

Това е фестивал с традиции, който се провежда за 57- ми път. Op Roakeldais е най-големият годишен международен танцов и музикален фестивал в Нидерландия.

„Горди и щастливи сме, че ансамбъл „Златна Тракия“ е единственият, избран да представи България и града ни на този световен форум“, съобщи ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова.

Във фестивала нашите красиви момичета и момчета ще танцуват на една сцена с формации от САЩ, Кения, Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, Колумбия, Турция и Словакия. Страни от цял свят, но представителите от Европа са само „Златна Тракия“ от България и състав от Словакия.

На престижния световен танцов форум се представя многообразието от танцови групи от цял свят. Фестивалът Op Roakeldais се характеризира със специална атмосфера на братство, приятелство и много забавления, казват организаторите.

Освен концертите на танцовите групи, всеки ден ще има музикални изпълнения на известни, световни групи и диджеи. Организират се и работилници, където всички страни обучават публиката в традиционни народни танци, игри и музика. Предвидени са и т.нар. детски следобеди за повече от 1200 деца и над 2000 младежи. Танцьорите на „Златна Тракия“ ще се включат и в танцовия парад по улиците на Warffum.

От 26 до 30 юни ансамбъл „Златна Тракия“ ще бъде лицето на България и Хасково на Op Roakeldais. Пожелаваме им успех и се гордеем с тях!, споделят още от Общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук