Златна корона и торба бижута задържани на Капитан Андреево

Контрабандните накити – за 51 615 хил. лева

Златна корона и торба бижута задържаха митничари на Капитан Андреево. Контрабандните накити, 854 грама, за 51 615 лева, са намерени при проверка на два автомобила, информират от Агенция Митници.

При първия случай, злато е открито при проверка на румънски автомобил, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътуващите мъж, жена и синът им заявяват, че не пренасят ценности и валута за деклариране, но колата е отклонена за проверка. При личен преглед на жената, по тялото й е открита платена торбичка с 341 грама пръстени, гривни, колие, както и една златна корона, от 14 и 22-каратово злато. 17 изделия от благородния метал, сред които 12 медальона, с тегло 90 грама са намерени и при личния преглед на мъжа. Според експертизата, стойността на задържаните бижута е над 26 хил. лева.

При проверка на друг румънски автомобил, отоново влизащ от Турция, са намерени златни накити, с тегло 421 грама, на стойност 25 440 лева. Златото е намерено в долното бельо на румънец.

Златните изделия са иззети с протокол и подлежат на отнемане в полза на държавата, уточняват от Агенцията. На тримата нарушители са съставени актове по Валутния закон, като им е взета сумата от общо 1540 евро, за обезпечение на евентуални вземания по съставените актове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук