ЗЛАТЕН ВЕСЕЛИН ПЕТРОВ НА СВЕТОВЕН ФЕСТИВАЛ ПО БОРБА

контакти

Златен медал спечели състезателят на спортен клуб по борба „Димитровград“ Веселин Петров. Това той направи на провелия се от 4 до 7 юли в австрийската столица Виена Световен спортен фестивал. На ежегодния форум борбата бе една от 13-те дисциплини. Нашето момче печели титлата от този фестивал за втора поредна година. Веско се състезава в кат. 54 кг, възрастова група до 15 години, съобщават от клуба.

За достигане до призовото място на стълбичката, борецът победи двама от Германия, по един от Словакия и Австрия. В тази категория на тепиха излязоха общо 12 състезателя. През 2012 г. за достигане на призовото класиране, Веско неутрализира на финала представител на домакините. Тогава още двама от Димитровград участваха и завоюваха медали. Иван Янков се окичи със среброто, а Драгомир Димов – с бронза.

От СКБ „Димитровград“ поздравяват своя възпитаник за поредния успех. За тази година той има още две титли на България. Не отричат, че турнирът е сериозен, но пред него стоят много тренировки за постигане на още други значими успехи. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук