Зимата настъпва за добро утро

контакти

Утре сутринта, когато си кажете добро утро, астрономическата зима ще е настъпила. Новият сезон започва в 5.27 часа на 22 декември.

В началото на зимата Земята преминава през точката на Зимното слънцестоене. Това е астрономическо понятие, обозначаващо определено положение на Слънцето по неговия видим път върху небесната сфера. Зимното слънцестоене е астрономическо явление, което се случва, когато наклонът на оста на въртене на Земята спрямо слънцето има най-голяма стойност.

В първия ден на зимата времето ще е облачно. Сутрешните температури ще са малко под нулата, а дневните – около 9-10 градуса. В следващите дни се очаква затопляне. Максималните температури ще се повишат с 5-6 градуса.

Очаква се зимата на 2023/24 г. да е със средни сезонни температури и сезонни количества валеж около или над нормите, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук