Земетресение край Пловдив, усетено в Димитровград и региона

контакти

Земетресение е регистрирано в близост до Пловдив, в района на Асеновград, около 20:24 ч. в понеделник. То е било с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер и дълбочина 5 км, според данните, цитирани от NOVA, на Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН.

Според информация в социалната мрежа, земетресението е усетено в Димитровград, в Хасково, както и на други места в региона. Някои твърдят, че силно е разлюляло, други, че не чак толкова, трети изобщо не са почувствали трус, като сред обясненията са, че зависи от вида на жилището и етажа…

Земетресение с магнитуд М=4.3 е регистрирано в района на град Асеновград, област Пловдив. По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и География – БАН, събитието от 17 юни 2024 г., от 20:24 часа българско време, е с епицентър на 5 км от град Асеновград, на 15 км от град Пловдив и на 150 км от град София.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук