ЗЕМЕДЕЛЦИ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ СРЕДСТВАТА ОТ ЕВРОПА ДИРЕКТНО

контакти

Сред основните проблеми пред земеделците в България е този за трудното финансиране. Няма ясна пътека, по която да става това. Желанието на производителите е да получават средствата от Европа директно, не да минават през търговски банки. Това може да стане, ако заработи гаранционен фонд, контролиран от държавата, коментира Тодор Тодоров, областен координатор за Хасково на Национална служба за съвети в земеделието. Той допълни още, че е необходимо гаранцията за средствата да е върху базата на стопанството, а не върху апартаменти, коли и т. н.

Тодоров участва в среща в Димитровград със земеделски производители. На нея лекция изнесе доц. д-р Ваня Димова от Тракийския университет. Тя се отнасяше до технически решения за изграждане на животновъдни сгради с малък и среден капацитет. Внимание бе обърнато на хигиената и хуманното отношение към животните. След изложението, Тодоров представи възможностите за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук